Måste man ta med en egen lägenhet för att kunna bo i Göteborg?

Frågan är i allra högsta grad befogad. Enligt en färsk rapport från branschorganisationen Studentbostadsföretagen är väntetiden för en studentbostad just nu 64 veckor i Göteborg.

För att uppmärksamma den skriande bristen på bostäder för stadens studenter genomför Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) och Hyresgästföreningens arbetsgrupp ”Unga för bostäder i Göteborg” nu en gemensam kampanj.

Hyresgästföreningens mobila lägenhet kommer att finnas på plats i Hagaparken i Göteborg (hörnet Sprängkullsgatan-Vasagatan)1-2 september. Lägenheten finns på plats från klockan 15.00 på måndagen och vid 17-tiden genomförs en symbolisk tältaktion i anslutning till lägenheten.

Under natten sover Josefin Söderpalm och Henry Drefeldt, ordförande respektive vice ordförande i GFS, över i lägenheten.

Tisdagen inleds med samtal med bland andra ledamöter i stadens fastighetsnämnd och prorektorerna från Chalmers och Göteborgs Universitet. Samtalen kommer att hållas i lägenheten och direktsändas via http://bambuser.com/channel/hyresgastvast

Eftersom så många studenter saknar bostad och därmed inte kan ha en egen inflyttningsfest så bjuder vi också in till en sådan. Festen startar klockan 14.00 på tisdagen och då bjuds det på både trevligt häng, mat och musik.

Lägenheten lämnar Göteborg klockan 19.00 på tisdagen.

Du är varmt välkommen att bevaka någon eller några av aktiviteterna i Haga-parken.

Du som vill veta mer välkommen att kontakta: Josefin Söderpalm, ordförande Göteborgs Förenade Studentkårer, 0705-596 597

Diskussionen under dagarna går även att följa på #mina15kvm