Hyresgästföreningen
Hyresgästföreningen

Lediga jobb

Vill du arbeta för alla människors rätt till ett bra hem?

Välkommen att jobba för Hyresgästföreningen! Vi är en medlemsorganisation för hyresgäster och en av Sveriges största folkrörelser. 

Vad vi gör på Hyresgästföreningen?

Vi kämpar för alla människors rätt till ett bra hem. Konkret innebär det att vi förhandlar hyror för cirka 3 miljoner hyresgäster och erbjuder rådgivning och stöd till våra medlemmar. Vår verksamhet bygger till stor del på frivilliga insatser från en halv miljon medlemmar som på lokal, regional och nationell nivå, även digitalt arbetar med att sprida kunskap och skapa trygghet och gemenskap i våra bostadsområden, ofta i samarbete med andra samhällsaktörer.

Vi finns där som ett konsumentskydd för hyresgästen men också som blåslampa på våra politiker att lösa de bostadsutmaningar som samhället står inför, exempelvis bostadsbrist, segregation och att minska våra bostäders klimatavtryck.

Läs om vår om vår satsning Goda Grannar som syftar till att organisera medborgare som vill hjälpa en granne i den pågående coronakrisen. 

Vad vi tror på

Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor. 

Vilka arbetar hos oss?

Hyresgästföreningen finns i hela Sverige och har cirka 850 medarbetare fördelade i nio regioner och ett riksförbund. Hos oss arbetar jurister, förhandlare, medlemsrekryterare, politiskt sakkunniga, kommunikatörer, experter på lokalt utvecklingsarbete och medlemsservice, och givetvis alla stödfunktioner som en organisation av vår storlek behöver.

Vi har spetskompetens inom bostadsfrågor och generalister med bred kunskap om organisations- och samhällsfrågor. Hyresgästföreningen är partipolitiskt oberoende. Det som förenar oss är ett engagemang för vår vision om ett boende där människor och samhälle utvecklas.   

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Klicka runt på vår webb för att lära känna oss lite mer och titta gärna på filmerna nedan och få en inblick i vår vardag.