En barnhand som tar en jordgubbe
Kelly Sikkema/Unsplash

SBB

Som hyresgäst i en bostad som förvaltas av SBB ska du gå med i Hyresgäst­föreningen. Hos oss kan du får hjälp med hyres­förhandlingar, få hyresjuridisk rådgivning och stöttning i boendefrågor som rör hyresrätt. Vi är en levande mötesplats som tror på engagemang och gemenskap för att skapa trygga bostadsområden där alla ska kunna trivas.

Om SBB

SBB som står för Samhällsbyggnadsbolaget utvecklar, äger och förvaltar fastigheter i Norden med Sverige som sitt primära fokus. Bolaget äger över 10 000 bostäder fördelat på flera orter, bland andra Eskilstuna, Stockholm, Täby, och Vallentuna. 

Sök bostad hos SBB

bolagets hemsida kan du registrera dig i SBB:s egen bostadskö. För att söka bostads hos SBB behöver du ha fyllt 18 år. 


Så kan du som bor hos SBB bli medlem

Hyr du din bostad av SBB? Då är du varmt välkommen att bli medlem hos oss på Hyresgäst­föreningen. Här kan du vara med och påverka boendesituationen för både dig och dina grannar och tillsammans kämpar vi för trygga boenden med schyssta hyresvillkor. Som medlem är du dessutom med och stöttar våra viktiga samarbeten med olika grannsamverkansprojekt med nattvandring och dylikt. 
 
Ansök om medlemskap snabbt och enkelt direkt här på vår hemsida och gå med i en av Sveriges största folkrörelser. Vi finns för dig när du behöver oss och du kan vara med och förändra hyresbranschen till det bättre. Dessutom får du ta del av en rad härliga medlemsförmåner! 
 
Vill du veta mer om medlemskap och hur vi på Hyresgäst­föreningen jobbar? Kontakta oss gärna på telefon eller via mejl!