Information om cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse och för att mäta hur webbplatsen används. Vad hanterar vi för data

Medlemskapet är en trygghet

Varför ska man vara medlem i Hyresgästföreningen? Susanne Filipsson berättar vad det var som gjorde att hon gick med, och vad Hyresgästföreningen har betytt för henne.

Susanne Filipsson, ledamot i styrelsen för region Sydost
Foto: Mia Karlsvärd
Susanne Filipsson brinner för medlemskapets värde.

Susanne Filipsson, som brinner för medlemskapets värde i Hyresgästföreningen, är ledamot i styrelsen för regionen. Hon har vuxit upp med Hyresgästföreningen, och för henne var det självklart att bli medlem.

– När jag var liten minns jag de mysiga gårdsfesterna vi hade i Hyresgästföreningen. Jag minns också sagostunderna för oss barn som anordnades av den lokala Hyresgästföreningen.

Hur kommer det sig att du gick med i Hyresgästföreningen?

– För mig är det lika naturligt som att ha en hemförsäkring. Tryggheten att veta att jag kan få hjälp om jag behöver som hyresgäst.

När hon sedan blev vuxen blev det lika självklart att också engagera sig mera i föreningen.

Vad har medlemskapet gett dig?

– Gemenskap. Jag får träffa så många trevliga människor. Att jag som aktiv kan påverka mitt och mina grannars boende. I mitt bostadsområde är jag Hyresgästföreningen, det känns fint att jag i min roll som förtroendevald kan hjälpa mina grannar.

Vilka förmåner har du använt mest?

– Det jag framförallt utnyttjar är rabatten på biobiljetter. För några år sedan hade jag ingen bil. Då hyrde vi bil förmånligt tack vare medlemskapet i Hyresgästföreningen.

Vad skulle du säga till en kille eller tjej som precis ska flytta hemifrån?

– Att det är viktigt att de blir medlemmar i Hyresgästföreningen. Inte bara för tryggheten som hyresgäst, utan också för att lära sig de skyldigheter man har när man bor i en lägenhet.

– Utan Hyresgästföreningen och våra förhandlare skulle hyresvärdarna kunna göra precis som de vill. Det är viktigt att man har pengar över efter att man betalat sin hyra. Det har alltid varit solklart för mig att var en i Hyresgästföreningen, säger Susanne Filipsson med glöd i rösten.