Hyresgästerna i Kungshall ordnar ny lekplats

Hyresgästerna i Kungshall ville göra något åt den slitna lekplatsen i bostadsområdet. Efter att Hyresgästföreningen samlat in idéer och lämnat förslag till Nybro Bostads AB har hela lekplatsen renoverats.

Idag är det stoj och lek i bostadsområdet Kungshall, där barnen leker i sin fina lekpark. Så har det inte alltid varit. Hyresgästerna i bostadsområdet Kungshall i Nybro hade länge pratat om den dåliga lekplatsen i området. I Kungshall bor många barn och det finns även förskolor som ofta besöker lekplatsen.

Hyresgästerna får tycka till

Hyresgästföreningen i Nybro ville gärna höra mer om vad hyresgästerna tyckte och bjöd in till ett picknickmöte vid lekplatsen. Man delade även ut enkäter i alla brevlådor i området för att fråga hyresgästerna vad de tyckte om lekplatsen och om de hade några förslag på förändringar.

Enkäterna kom tillbaka med flera olika förslag, både teckningar och ritningar. När Hyresgästföreningen sammanställt allt och skrivit ihop ett färdigt förslag på renoveringen lämnades detta över till Nybro Bostads AB.

Lekplatsen renoveras

Nybro Bostads AB gillade förslaget och satte igång med renoveringen. Den nya lekplatsen står nu färdig och man har haft en invigning med glass och ballonger. Efter renoveringen finns det bland annat fler gungor, rutschkana, nya gunghästar, bänkar att sitta på, mer lekredskap för de minsta barnen och ett stängsel runt fotbollsplanen för att skydda andra från att få bollar på sig.

– Det känns jättekul att den efterlängtade lekplatsen är klar och att barnen blev så nöjda. Det är extra roligt när alla hyresgäster i området har fått vara med och bestämma hur deras lekplats ska se ut, säger Susanne Davidsson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Invigning av den nya lekplatsen
Foto: Susanne Davidsson