Medlem i Hyresgästföreningen

Som medlem i Hyresgästföreningen har du många fördelar och kan vara med och påverka ditt - och dina grannars - boende. Vi arbetar för allas rätt till ett bra hem, till en rimlig kostnad. Som medlem har du en stark och kunnig organisation som stöttar dig i ditt engagemang, förhandlar hyran och hjälper dig med hyresjuridisk rådgivning om det behövs. Dessutom får du massor av medlemsförmåner och medlemstidningen Hem & Hyra, som trillar ner i brevlådan åtta gånger om året.

 

Bli medlem, från 80 kronor i månaden

Juridisk hjälp

Våra jurister och handläggare är insatta i hyreslagen och kan ge dig bra vägledning. Du kan fråga oss per telefon eller boka tid för besök. Om det behövs företräder vi dig i både hyresnämnd och i allmän domstol. Det är viktigt att du är medlem innan problemet uppstår för att få hjälp fullt ut. Varje år får ca 20 000 medlemmar juridiskt stöd. Och vid fler än 40 000 tillfällen på ett år får medlemmar råd av våra handläggare. Kika in på Stöd och råd, där kan du hitta svar på många frågor. 

Ditt medlemskap börjar gälla när den första medlemsavgiften är betald. Behöver du rådgivning innan den första avgiften hunnit betalas? Ring oss på 0771-443 443 så hjälper vi dig med en snabbare inbetalning.

Möjlighet att engagera dig

Som medlem blir det lättare för dig att påverka boendet. I stort som smått. Vi kan hjälpa dig komma igång. Du kan starta arbetsgrupper tillsammans med dina grannar, arbeta i nätverk, bli husombud eller gå med i styrelsen för en lokal hyresgästförening om du vill engagera dig mer. Vi har kunniga medarbetare. De vet hur du kan göra. Det kan handla om allt från enkla tips om hur du påverkar bäst, till att gå skräddarsydda utbildningar.

Förmåner

Som medlem får du bra pris på försäkringar, apoteksvaror, telefoni, färg och tapeter, resor, hyrbilar, glasögon, biobesök, böcker och mycket annat. Kolla in förmånerna här på webbplatsen eller i vår app som du kan ladda ner från Play Butik eller App Store. Använder du förmånerna så sparar du snabbt in din medlemsavgift. Du får också en av landets största medlemstidningar, Hem & Hyra. Den innehåller allt du kan tänka dig om hyresboende.

Det här händer i Hyresgästföreningen

Med 1 259 lokala hyresgästföreningar och 535 498 hushåll med medlemmar så händer det alltid något. Följ oss i sociala medier.