Varmt välkommen på boskola! (Deje)

 • Forshaga

Vid fyra tillfällen med olika tema bjuder Hyresgästföreningen tillsammans med ett projekt som pågår i Forshaga in till boskola för alla hyresgäster i Deje!

Vi inleder med ett första tillfälle i maj om Hyresgästföreningen. Vi är i lokalen på Klarälvsgatan 5. Vi fortsätter efter sommaren i september.

Tillfälle 1: "Om Hyresgästföreningen"

Vad är Hyresgästföreningen? Varför finns vi och vad gör vi för dig? Det här tillfället handlar om oss och hur vi hjälper dig i din hyresbostad!

Tillfälle 2: Rätt och fel hemma (3 september 2019)

Det finns mycket att tänka på när man bor i hyresrätt. Vad får jag göra, vad kan jag göra och vad är jag skyldig att göra? Detta tillfälle är en enklare kurs om dina rättigheter och skyldigheter hemma, på lätt svenska!

Tillfälle 3: Hyreskontraktet (10 september 2019)

Det här tillfället handlar om hyreskontraktet. Hur det ser ut och vad det ska innehålla. Vi kommer också prata om hur din hyra sätts och vad det är som kostar pengar.

Tillfälle 4: WORKSHOP Påverka ditt boende! (17 september 2019)

Detta sista tillfälle kommer du att få jobba med ditt bostadsområde! Hur kan du påverka din närmiljö? Vad brister i ditt boende? Vilka möjligheter till förbättring finns?

Tveka inte, kom på boskola!

Anmälan

Anmäl dig senast två dagar innan kurstillfället. Det går bra att anmäla sig till flera kurser samtidigt. Berätta även om du har några allergier och om du planerar att ta med dig någon - barn är välkomna!

Anmäl till Sara Sjöberg på sara.sjoberg@hyresgastforeningen.se eller 010 – 459 16 07

Boskolan är helt gratis och vi bjuder på fika!

Kontaktperson: Veronica Höijer, veronica.hoijer@hyresgastforeningen.se, 010-45 91 523

Händer just nu i Värmland

 • 25 jun

  Cafékvällar i Lokal 52

  2019-06-25 | Värmland, Karlstad

  Mysiga kvällar för dig som bor hos Willhelm på Kronoparken. Ta en kopp kaffe, slå dig ner i lokalen och njut av sällskapet. Cafékvällarna kommer att vara regelbundna sista tisdagen i månaden.

 • 26 jun

  Medlemsmöte för boende hos Gayfullin i Kristinehamn

  2019-06-26 | Värmland, Kristinehamn

  Med anledning av att en av våra förhandlare hastigt slutat behöver vi ha ett medlemsmöte för att uppdatera oss om läget i Robert Gayfullins fastigheter i Kristinehamn.

 • 3 jul

  Familjedag i Kil

  2019-07-03 | Värmland, Kil

  Välkommen till Hyresgästföreningens familjedag på Gröna Torget den 3 juli kl. 13.00–16.00.

 • 30 jul

  Cafékvällar i Lokal 52

  2019-07-30 | Värmland, Karlstad

  Mysiga kvällar för dig som bor hos Willhelm på Kronoparken. Ta en kopp kaffe, slå dig ner i lokalen och njut av sällskapet. Cafékvällarna kommer att vara regelbundna sista tisdagen i månaden.

 • 6 aug

  Vi är på plats i Våxnäs!

  2019-08-06 | Värmland, Karlstad

  Varje tisdag i augusti finns vi på plats i Våxnäs för att prata med dig om ditt boende, dina idéer och vad vi kan göra för Våxnäs tillsammans!