Trygg är ingen vara

  • Uppsala

Svenska kyrkans sommarcafé i Vaksala församling visar i sommar konstprojektet Våra Hems utställning ”Trygg är ingen vara”. Projektet gestaltar hyresgästers perspektiv på några av de stora ombyggnationer som just nu pågår i Uppsala.

Med keramik, snickeri, akryl, tusch, film och foto har en grupp konstnärer jobbat tillsammas för att beskriva hur utvecklingen påverkar de människor som bor i områdena.

De flesta av konstnärerna är själva hyresgäster i stadsdelen Gränby och deras konst har tidigare ställts ut i Gränby centrum och i Galleri Åhuset. I samarbete med bland annat Vaksala församling visas nu utställningen i den vackra omgivningen vid Vaksalakyrkans sommarcafé.

Utställningen riktar sig till både konstintresserade och samhällsengagerade personer. Öppettider för utställningen den 28 juni – den 7 augusti, tisdag, onsdag, torsdag, fredag klockan 11- 15.

Sandeep Dinker, konstnär, Anneli Tidemar, diakon i Vaksala församling, Åse Richard, projektledare, Walid Khaled, konstnär vid Svenska krykans sommarcafé i Vaksala församling

Händer just nu i Uppsala län

  • Inga träffar