Information om cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse och för att mäta hur webbplatsen används. Vad hanterar vi för data

Bilden visar ett elskåp.
Pexels.com

Debatt om elnätens framtida utveckling med energiminister Anders Ygeman

För första gången på många bryts trenden med stigande elnätspriser. Om framtida höjningar ska kunna hållas tillbaka behöver nuvarande regleringar finnas kvar. Den 8 december bjuder Nils Holgerssongruppen in till ett webbinarium där elnätet och elnätsprisernas utveckling står i fokus. Medverkar gör Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister samt representanter för energibranschen och myndigheter.

Pressinbjudan 2020-12-02

Tid, plats och anmälan

Tisdag den 8 december kl.10.00-11.00. Digitalt via Zoom.

Anmäl dig här.

Webbinariet inleds med en tillbakablick på elmarknaden och elnätspriserna de senaste 25 åren och utifrån detta diskuteras den framtida utvecklingen. Anders Ygeman kommer ge regeringens syn på elnätspriserna, elnätsregleringen och framtida prioriteringar.

Årets slutrapport från Nils Holgerssongruppen visar att såväl det genomsnittliga elhandelspriset som elnätspriset sjunkit mellan 2019 och 2020. Det är dock fortsatt stora skillnader mellan kommunerna och i vissa höjs elnätspriserna. För att uppnå mer rimliga elnätspriser över hela landet menar Nils Holgerssongruppen att det är viktigt att de regler för elnätsreglering som gäller från i år får gälla under ett antal år utan större ändringar.

Medverkande

  • Anders Ygeman (S), Energi- och digitaliseringsminister
  • Lars Hjälmered (M), ordförande i näringsutskottet
  • Hans Dahlin, ordförande i Nils Holgerssongruppen
  • Tony Rosten, ställföreträdande generaldirektör, Energimarknadsinspektionen
  • Gunilla Andrée, tf. vd, Energiföretagen

Nils Holgerssongruppen består av Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta. Sedan år 1996 ger Nils Holgerssongruppen årligen ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” där en bostadsfastighet förflyttas genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.

Presskontakt:

Sofia Zouagui, pressekreterare Hyresgästföreningen, 073-349 11 21,  sofia.zouagui@hyresgastforeningen.se