Flytta hemifrån? Välj flyttpizza efter inredningssmak

Äntligen dags för flyttlasset att gå. När ni fyllt alla kvadratmeter är det dags att fylla magen – och vad är godare än hembakad flyttpizza? Det finns mycket att tänka på vid flytt, och ingen orkar googla recept. Här är pizzorna som matchar din inredning.

Retrorätt ananas eller krispig ruccola? Att det hör till att bjuda vännerna på flyttpizza är sen gammalt. Varför inte gå steget längre och matcha pizza med inredning när du flyttar hemifrån? Låt inredningsstilen avgöra toppingen och bjud på pizzafest! Alla recept räcker för upp till fyra personer.

Ljust och fräscht – smördegspizza med chèvre och färska fikon

Det finns aldrig för många gråskalor – eller vita nyanser för den delen. Du flyr krimskrams och kitsch men drömmer om ljusa, tomma ytor. Låt pizzan blir pricken över i.

Du behöver:
250 g färsk smördeg
2 dl créme fraiche
200 g chévre
2 äggulor
Salt och peppar
4 färska fikon
En nypa ruccola
1 msk flytande honung

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Placera smördegen på en plåt. Blanda äggulor med crème fraiche. Salta och peppra. Smeta röran över smördegen, smula chèvren och garnera med klyftor av fikon. Grädda i ugn i omkring 20 minuter. När pizzan är klar kan du strössla med ruccola och avsluta med några klickar honung.

Retrorummet – banan, curry och ananasklassiker

Du köper dina kaffekoppar i vintagebutiker och äger åtminstone en lagom sned stringhylla. Vågar vi gissa Elefantöra, medaljongtapet och schackrutigt köksgolv? Som retrofantast är frukt i mat är en självklarhet för dig.

Du behöver:
Färdigt pizzakit med deg och tomatsås
2 dl riven ost
8 skivor ananas
1 banan
Salt, peppar, oregano och curry

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Placera pizzadegen på en plåt. Ringla över tomatsåsen och bred ut så det blir jämnt. Sprid ost över pizzan, och garnera därefter med bananslantar och ananasskivor. Krydda med salt, peppar och curry. Grädda i 10-15 minuter. På med oregano och ät direkt.

Techtvåan – panpizza med extra ost

Du äger redan nästa års smartphone, åtminstone mentalt. I din nya lya är det LAN, sladdar och techforum som gäller. Nu när du flyttat hemifrån kan du spela TV-spel in på småtimmarna. Här handlar det om att ladda med fett och kolhydrater. Vi har lösningen.

Du behöver:
Färdig panpizzabotten och tomatsås
Salami (finns även i vegetarisk form)
Pepperonikorv (finns även i vegetarisk form)
10 jalapeños
5 champinjoner
Rödlök
2 paket Mozzarella
Salt, peppar, oregano

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den färdiga pizzabotten på en plåt. Bred på tomatsås. Strimla rödlök och champinjoner. Lägg på all fyllning med mozzarellan överst. Salta, peppra och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ös på oregano och ät.