Hyresgästföreningens sommarfond

Ska du iväg i sommar? Det finns tyvärr många barn som inte kan åka på semester. Just därför finns Hyresgästföreningens Barn- och ungdomsfond. En fond som lokala och kommunala hyresgästföreningar kan söka pengar från för att ordna fritidsaktiviteter i sitt bostadsområde.

Fonden ska främja bra fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i utsatta bostadsområden. Hyresgästföreningar på lokal eller kommunal nivå som anordnar utvecklande aktiviteter för barn och ungdomar kan söka pengar från fonden.

Hyresgästföreningen vill medverka till att barns och ungdomars levnadsvillkor stärks i det egna bostadsområdet. Genom fonden kan hyresgästföreningar ansöka om ekonomiska medel för att utveckla verksamheter för barn och ungdomar på deras egna villkor.

Hyresgästföreningarna uppmuntras att pröva nya idéer som stärker och utvecklar barn- och ungdomsverksamhet i bostadsområdet.
Stipendiet ska medverka till att utveckla barn och ungdomars livskvalitet, delaktighet, jämlikhet och jämställdhet samt bidra till social, etnisk och kulturell integration.

Har du en bra idé? Kontakta ansvarig handläggare Silla Odhnoff enligt nedan. Sista ansökningsdag är 1 maj.

Vill du också göra skillnad?

Som förtroendevald kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.