Lyssna på Hyresgästen

Nu kan du få Hyresgästen uppläst. Hyresgästens app har uppdaterats och med det finns nya funktioner som att kunna välja typsnitt, teckenstorlek och som sagt, du kan få texten uppläst.

Har du en Iphone eller en Android kan du ladda hem appen för Hyresgästen. Det kostar inte någonting och appen är öppen för alla. Har du redan Hyresgästens app måste du ändå in i App Store för att uppdatera. Android-användare måste ladda hem appen igen via Google Play. Gör det för nu finns nya spännande funktioner som att välja typsnitt, teckenstorlek och framförallt att få texten uppläst. Sök på Tidngen Hyresgästen. 

När du laddat hem appen som är kostnadsfri och öppen, om appen ber dig att logga in så hoppa över det steget, följer du sedan dessa steg så är du igång.  

Steg 1)
När appen startas syns denna sida, med senaste Hyresgästen överst.

 

Steg 2)
Klicka på det senaste numret, då ser det ut som nedan.

 

Steg 3)
Bläddra till första sidan med text.
Tryck på texten för att få upp läsläget, se steg 4.

 

Steg 4)
I högra hörnet finns symbolen Aa, tryck på den.

 

Steg 5)
Efter att Aa symbolen blivit klickad på så går inställningar att ändra under rubriken Text, samt under rubriken Tema&Tal.

Steg 6)
Så här kan det se ut med ändrade inställningar.
Play-knappen längst ned används om man hellre vill ha tidningen uppläst.

Hör du inget?

Troligtvis är det så att du har en enhet som inte från början har en nedladdad talsyntes, så är fallet med bland annat vissa Samsung-enheter. Enklaste sättet att lösa detta är att gå in på telefonens inställningar och i sökrutan, som ligger högt upp, söka på text-till-tal. Där kan du ladda ner exempelvis Googles text-till-tal-motor. När en talsyntes är nedladdad går du sedan tillbaka till Hyresgästens app och provar igen. 

Du kan också ställa in talsyntesen direkt inne i appens artikelläsläge. Det gör du genom att klicka på Aa uppe i högra hörnet, sedan välja TEMA OCH TAL och därefter Röst -> Ställ in. Därifrån kan du hämta röst.

Hyresgästen finns också i ett digitalt arkiv som du hittar på adressen https://hyresgasten.prenly.com/.

Tidningen Hyresgästen har fått en uppdaterad app med fler möjligheter till personliga inställningar. Du kan också välja att artiklarna upplästa. Foto: Kristina Sjöberg.

Vill du också göra skillnad?

Som förtroendevald kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.