Låg hyreshöjning för boende inom Hässlehem

Förhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Hässlehem. Från och med den 1 januari 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,39 procent, vilket är en låg höjning.

Höjningen kommer att variera mellan olika lägenheter beroende på faktorer som läge och standard. Detta innebär att det finns hyresgäster som kommer få både mer och mindre höjning än genomsnittet och den kommer ligga på mellan noll och 60 kronor per månad.

- Nivån ligger i linje med de förväntningar vi har på årets förhandlingar. Låg inflation och låga räntor gjorde det möjligt att hålla höjningen nere även detta året. Det känns bra att både vi och bolaget har den uppfattningen, säger Emma Bülow, förhandlare på  Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Hässlehem äger och förvaltar omkring 1 900 lägenheter i Hässleholms kommun, vars hyresgäster Hyresgästföreningen är med och förhandlar hyrorna åt.

- Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de synnerligen goda ekonomiska förutsättningarna som råder, säger Bülow.

Foto: Linnea Karlsson