Välkommen till årsmöte i Hyresgästföreningen

Som medlem har du rösträtt i de frågor som tas upp i din lokala kommunförening i Hyresgästföreningen. Passa på att gå dit, årsmötet är din chans att vara med att påverka!

 

Björn Johansson på Möte

Foto: Mia Karlsvärd

-Det är också ett trevligt tillfälle att träffa grannar och andra medlemmar, säger Björn Johansson, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost. Han är nu mer något av en mötesexpert. Vi frågar honom varför det är viktigt att gå på årsmötet.

Minns du ditt första möte på Hyresgästföreningen? 
–Det var ett möte i Mantorp som slutade med att jag blev vald till ordförande.

Kan man gå på mötet fast man inte är så van vid hur ett årsmöte går till?
–Självklart. Jag hade ingen mötesvana från början, det lär man sig av andra på mötet. Man behöver inte vara rädd för att ta ett förtroendeuppdrag. Här i Hyresgästföreningen får man stöd, hjälp och möjlighet till utbildning om man vill.

Varför tycker du att man som medlem ska gå på sin kommunförenings årsmöte?
–Det är där man har möjlighet att påverka och framföra sina synpunkter. Viktigt att man ger sig själv möjligheten att välja personer som representerar alla som bor i ens område, säger Björn Johansson.

Har du något exempel?
–Det är olika frågor som är viktiga i olika skeenden i livet. Ett exempel är trygghet. Trygghet i ett område kan vara olika beroende på vilken ålder man har. Kommunföreningen jobbar också med att påverka dina lokala politiker.

Måste jag säga något på mötet, eller kan jag bara komma och lyssna?
–Man behöver bara komma dit och lyssna och se hur det fungerar. På mötet får du också tillfälle att se vem du kan vända dig till i Hyresgästföreningen med frågor. Det är också ett utmärkt tillfälle att träffa grannar.

Information om mötet i just ditt område kan du finna i tidningen Hem & Hyra. Antingen i numret som kom ut den 24 januari eller i numret som kommer den 7 mars, beroende på när årsmötet är planerat. Information kommer också att finnas på vår webbsida, hyresgastforeningen.se.

Välkomna!

 

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.