Ungdomar startar Hyresgästförening

Dart, kubb eller brädspel. Nu öppnar Hyresgästföreningens tillskott Aktiv Ungdom HGF upp för engagemang speciellt hos ungdomar. Styrelsen bildades i juli med 15-årige Calle Jacobsson i spetsen som ordförande.

Ungdomar i Finspång har sedan tidigare visat sig vara engagerade och ifjol blev tre yngre förmågor, Zeinab Al-Thalimi, Shemsa Ngoy och Cynthia Usabimona, prisade av regionstyrelsen i Hyresgästföreningen region Sydost för sitt engagemang. Nu har det hela mynnat ut i en ny förening kallad Aktiv Ungdom HGF vars uppgift är att skapa en mötesplats och engagemang hos ungdomar boende hos Vallonbygden i Finspång.

– Det finns ingen naturlig mötesplats och vi tycker att ungdomarna borde hitta ut. Inte sitta hemma. Vi planerar anordna dart, kubb eller kanske en resa till en annan stad, det skulle vara roligt, säger Calle Jacobsson, ordförande i Aktiv Ungdom HGF samt styrelseledamot i den lokala Hyresgästföreningen Tegelbruket.

Vad styrelsen i Aktiv Ungdom HGF först ska ta sig an kommer bestämmas på kommande årsmöte i oktober.

– Jag har jobbat för en ungdomsförening det senaste året. Så roligt att vi nu kan börja jobba på riktigt, säger Dan Danho, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen region Sydost.

Ungdomsföreningen har bildats utifrån stöd från Hyresgästföreningen, Vallonbygden och organisationen Aktiv Ungdom.