Sjunger för fler bostäder till unga

Hyresgästföreningen har inlett ett samarbete med musikaktören Universal Music för att lyfta ungas bostadssituation i Sverige. Inom kort visar Hyresgästföreningen region Sydost, tillsammans med en av artisterna, var fler bostäder skulle kunna byggas i Linköping.

Foto: Mia Karlsvärd

Den lokala artisten är en av tio svenska artister som genom en musikvideo visar platser runt om i Sverige där det finns potential att bygga nya hyresrätter.

213 000 unga vuxna är utan egen bostad. Ett problem också för musikbranschen då många av artisterna är just unga. Tillsammans med Universal Music driver vi kampanjen "In My Backyard" för att med musikens hjälp få politiker att förstå allvaret och sitt ansvar.

Kampanjen kombinerar samhällsfrågor och musik på ett sätt som är både underhållande och bildande och kommer pågå fram till valet den 9 september.

– Målet är att få fler unga att gå och rösta och göra ett välgrundat val i september. Vi tror att musikens kraft kan bidra till det, säger Johan Majer från Universal Music. Hyresgästföreningen ♥ Universal M.

Skriv på namninsamlingen för In My Backyard!