Lyckad träff i Rönnedal

Hyresgästföreningen vill veta hur hyresgästerna har det och vad de tycker är viktigt i sitt boende. Därför gör vi besök runt om i landet. Bland annat har förtroendevalda i regionstyrelsen, region Sydost, varit i Alvesta och hört sig för hur det är att bo i Rönnedal.

Hyresgästföreningen i Rönnedal, Alvesta

Foto: Mia Karlsvärd

-Det är viktigt och dessutom roligt att vara ute och möta hyresgästerna hemma i deras bostadsområden. Vi kan lyssna på dem och vi lär oss vad som är viktigt för oss att arbeta med som organisation, säger Anita A:son Landegren som är vice ordförande i regionstyrelsen.

Anita tog på sig uppgiften att servera dryck och tilltugg till hyresgäster som kom till vår husbil när vi parkerade den området Rönnedal. Samtidigt fick hon och andra förtroendevalda möjlighet till samtal med hyresgästerna.
-Bland annat fick vi veta att det är problem med sophämtningen i området och det kanske vi inte hade fått kännedom om ifall vi inte hade varit här och aktivt sökt upp de boende, säger Anita.

Många kom för att prata med Hyresgästföreningens representanter och de flesta talade om trivseln i området och den gemenskap man upplever. Några kände sig inte helt nöjda med allt i området och det fanns rentav någon som funderade på att flytta.

-Men överlag upplever jag en stor gemenskap här och vi har blivit väldigt väl bemötta och fått till oss mycket värdefull information.
2018 startar vi med lunchbjudning i Växjö. Då är ni som är extra intresserade av att prata bostadspolitik välkomna.

Håll utkik efter Hyresgästföreningen när vi kuskar runt i dina hemtrakter och du är varmt välkommen att tala med oss.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.