Kvinna fick ersättning efter översvämning i förrådet

På grund av fel i fastigheten svämmade förrådet över. Efter hjälp från Hyresgästföreningen, får kvinnan från Kronobergs län ersättning för de saker som skadats.

Fotograf: Alexandra Lind

Fotograf: Alexandra Lind

Kvinnan som bor i Kronobergs län upptäckte en dag att golvet i hennes förråd var fullt av vatten och kontaktade sin hyresvärd. Det visade sig att det blivit fel när fastigheten byggdes och att vatten därför kom upp underifrån.

Vissa av de saker som kvinnan hade i sitt förråd förstördes på grund av vattnet och hon kontaktade hyresvärden angående ersättning. Kvinnan kände inte att hon fick någon respons och vände sig därför till Hyresgästföreningen.

Victor Herrera, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, kom överens med hyresvärden om att kvinnan skulle få ersättning för de saker som blivit förstörda på grund av översvämningen.

Som en tillfällig lösning på problemet ska hyresvärden lägga in ett lite högre plastgolv i förråden. Detta ger dem tid att i lugn och ro arbeta med att åtgärda problemet ordentligt.

– Vår medlem fick en engångssumma som ersättning för hennes förstörda saker. Hon känner sig nöjd med överenskommelsen och så klart med att problemet kommer att åtgärdas, säger Victor Herrera.