Hyresgästföreningen firade sommarlovet

Hyresgästföreningen Linköping kombinerade sommarlovsfirande med att fråga vad barn och unga har för idéer om sitt bostadsområde.

Hyresgästföreningens aktivitet på LambohovFoto: Mattias Nyström

Hyresgästföreningen, tillsammans med bland andra Linköpings kommun och Stångåstaden, ordnade sommarlovsfirande i Lambohov i Linköping. Besökarna fick prova på en rad olika aktiviteter och bjöds även på uppträdanden av gymnaster, artister med flera.

Besökarna fick bland annat prova på zorbsoccer, som är fotboll där spelarna har på sig stora genomskinliga bollar som täcker överkroppen och huvudet. Det fanns även trampoliner, ponnyridning och en mekanisk surfbräda för de som ville prova.

Hyresgästföreningen passade på att fråga barn och unga vad de tycker om sitt bostadsområde och hade en station där de som ville fick rita eller skriva vad de ville förändra i Lambohov. Texterna och bilderna sattes upp på en stor tavla så alla kunde se.

– Vi fick in mycket bra idéer! Det är kul att engagera de yngre, de kommer ofta på nya saker som vi aldrig ens tänkt på, säger Mattias Nyström, ledamot i Hyresgästföreningen Linköping.

En av idéerna som kom fram var en cykelcrossbana och på den teckningen kan man se hur en sådan bana skulle kunna se ut. Det var även flera barn som ville att Lambohov ska få fler fotbollsplaner och en badplats.

– Vi känner oss väldigt nöjda med hela evenemanget, det var många besökare och alla hade trevligt, säger Mattias Nyström.

Hyresgästföreningens aktivitet på Lambohov

Foto: Mattias Nyström