Hyresgästföreningen åkte hem till Kisaborna

Startskottet för husbilsturnén i Östergötland gick till Kisa. Med nya fina bilder på husbilen mötte vi hyresgäster på bostadsområdet Kulla.

Husbilsturné i Kisa

Foto: Mia Karlsvärd

– Husbilsturnén gör att vi kommer hem till hyresgästerna. Här kan vi se hur de har det, och de har möjlighet att få svar på frågor som rör deras hem och boende, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Kulla i Kisa gör skäl för sitt namn. Upp för en brant kulle körde vi in Hyresgästföreningens husbil på området.

Grillen var tänd och snart var kolen lagom varm för att korvgrillningen skulle kunna sätta igång. På plats i Kisa och vid husbilen fanns förtroendevalda och tjänstemän för att svara på hyresgästernas frågor.

Flera hyresgäster berättade vad som var bra med att bo i Kulla och i Kisa. En del tyckte till om vad som skulle kunna förändras för att göra Kulla och Kisa till ett ännu mer attraktivt boende och ort att bo i.

– Jag har bott i snart fem år här på Kulla. Det bästa med Kisa är att det är nära till allt. Skolan och arbetet, säger Samow Andullahi.

Flera av de som bor på Kulla har bott där väldigt länge. Margaretha Bodén är glad att hon nu har en marklägenhet.

– Det här är ett lugnt och välskött område. Här får vi snabb hjälp om något går sönder. Det är trivsamt på Kulla, säger Margaretha.

Patrik Strid har många idéer och förslag.

– Ett utegym vore toppen, antingen här på området eller här nedanför i Kullaparken. Någon sorts fågelmatning vore bra också för fåglarna. Som onlinespelare skulle jag också vilja att de drar in fiber till våra lägenheter, tycker Patrik.

Vid det lilla barnbordet flödade fantasin. Många barn ritade teckningar som visade hur de vill att deras drömlekplats skulle kunna se ut.

Det blev det en riktigt lyckad turnéstart med härliga möten i Östergötland.