Gör din röst hörd - bli aktiv

Som medlem finns det stora möjligheter att engagera sig i Hyresgästföreningen. Det kan handla om att göra nytta eller att ha roligt: — Vi behöver många fler förtroendevalda, säger Inger Borg, ordförande i föreningen Linköping.

Som förtroendevald och aktiv medlem i Hyresgästföreningen finns det tillgång till en hel del menar Inger Borg.
— Det är både en väg till gemenskap, roliga timmar samt att man faktiskt kan vara med och påverka.

Som förtroendevald kan man ha olika uppdrag utifrån vad man själva är intresserad av. Enligt Inger öppnar det upp för bredare diskussioner med ens fastighetsägare eller ger en större inflytande i den fråga som man själv brinner för.

Uppdragen kan innehålla allt ifrån att sitta med i en lokal Hyresgästförening till att till slut sitta med i en förhandlingsdelegation och vara med när hyresvärden och ens grannar tillsammans med Hyresgästföreningen förhandlar nästa årshyra.

— Vi behöver så många fler. Man behöver inte vara rädd för genom Hyresgästföreningen får man de utbildningar man behöver för att klara sig, vi hjälps åt och alla som vill behövs, säger Inger Borg som själv blev aktiv för drygt fem år sedan.
— Att tiden gått fort måste vara ett tecken på att jag har roligt, säger hon och ler.

För den som är intresserad av att påverka, har en idé om sitt bostadsområde eller söker en grupp för gemenskap, läs mer på vår hemsida.

Vill du också göra skillnad?

Som förtroendevald kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.