Startskottet för husbilsturnén gick till Jönköping

  • Jönköping
  • Mullsjö
  • Värnamo

Med nya fina bilder på husbilen mötte vi hyresgäster runtom i länet. Väl på plats blandades kaffedoften med kreativa samtal om boende.

Aktivitet i Jönköping

Foto: Mia Karlsvärd

– Husbilsturnén gör att vi kommer hem till hyresgästerna. Här kan vi se hur de har det, och de har möjlighet att få svar på frågor som rör deras hem och boende, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Regndropparna föll mot husbilens tak när vi svängde in mot Mullsjö. På vägen in passerade vi bygget vid Sagers väg. Lägenheter som är klara för inflyttning i november. Trots regnet kom flera tappra hyresgäster till torget för att prata bostadsfrågor.

I Värnamo parkerade vi mitt inne i bostadsområdet Vråen. Många barn ville rita teckningar där de visar hur de vill att deras drömlekplats ser ut.
Utanför Hyresgästföreningens lokal på Vråen berättar hyresgästen Tobias Sjöholm om sina drömmar.

– Tänk om vi tillsammans kunde blåsa nytt liv i den här lokalen. Det kunde då bli en trevlig träffpunkt där vi kan lära känna varandra. Både yngre, äldre och från olika kulturer, säger Tobias när vi snackar mervärde kring boendet.

Fredagen i Jönköpings län blev en toppenfinal.
Intill entrén till Råslätts centrum hann vi knappt parkera husbilen innan hyresgäster strömmade till för att ta en kopp kaffe och prata boende. Det kändes som om alla var där. En fiffig karta över Råslätt sattes upp på husbilen. På den prickade flera hyresgäster in var just de bor.

Det blev det en riktigt lyckad turnéstart med härliga möten i Jönköpings län.