Nu kan Tjällmos hyresgäster snart grilla tillsammans

Efter att Hyresgästföreningen i Tjällmo samarbetat med hyresvärden får nu hyresgästerna en helt ny grillplats till våren.

Hyresgästerna i Tjällmo ville gärna ha en grillplats till sitt område. Den lokala Hyresgästföreningen kontaktade hyresvärden Platen, som tyckte att det var en bra idé och nu är grillplatsen under konstruktion.

Grillplatsen ska vara klar till våren, men arbetet har redan påbörjats. Plattor och stolpar till staketet finns på plats och till våren kommer resten att göras klart och grillarna att ställas dit.

Hyresgästerna har själva fått bestämma hur grillplatsen ska se ut och de har gjort ritningen för den. Det var tidigare en lekplats, men de boende har tillsammans beslutat att ta bort den för att ge plats åt grillplatsen. Gungorna lämnas dock kvar och runt dem ska man bygga ett staket.

Barbro Lindgren, som är ledamot i Hyresgästföreningen i Tjällmo, berättar att samarbetet med Platen har gått väldigt bra och att de har haft flera bra möten om boinflytande.

- Vi ser fram emot invigningen! Till våren ska det bli så roligt att ha en plats där vi alla kan samlas, grilla och fika och bara umgås, säger Barbro Lindgren.