Många härliga möten med hyresgäster i Blekinge

  • Karlshamn
  • Karlskrona
  • Olofström
  • Ronneby
  • Sölvesborg

Startskottet för husbilsturnén i Blekinge gick till Karlskrona. Med nya fina bilder på husbilen mötte vi hyresgäster runtom i länet. Väl på plats blandades kaffedoften med kreativa samtal om boende.

Bildcollage från husbilsturnén i Blekinge

Foto: Mia Karlsvärd

– Husbilsturnén gör att vi kommer hem till hyresgästerna. Här kan vi se hur de har det, och de har möjlighet att få svar på frågor som rör deras hem och boende, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Mitt i centrala Karlskrona nedanför Ristorgstrappan backade vi in husbilen. Många som flanerade på stan passade på att komma fram till husbilen och prata bostad.

Vid det lilla barnbordet startade genast ett kreativt och fantasifullt skapande av teckningar.  Temat var, hur jag vill att min lekplats ska se ut.

– Jag vill ha en lekplats närmre mitt hus, berättade en flicka.

På Volontärbacken i Ronneby var det först lite svårt att komma in. Raskt kom Merita 17 år och Arijeta 19 år och visade en bra infart för husbilen.

– Här trivs vi bra, berättade de båda två.

Gräsmattan mitt inne på Volontärbacken blev en mysig mötesplats med kreativa boendesamtal.

De första som kom fram till husbilen i Olofström var barnen. Snart blev även deras föräldrar nyfikna på vad Hyresgästföreningen hade att bjuda på.

I området Fridhem i Karlshamn blev grönområdet intill fotbollsplanen en bra mötesplats för hyresgästerna.

– Du är så snäll, sa en av småkillarna som bor i en av lägenheterna på Fridhem till en av de förtroendevalda i Hyresgästföreningen. Han fick sedan en bamsekram av pojken.

I Sölvesborg rådde semesterstämning i området Valjeviken. Förmiddagskaffe vid husbilen var välkommet av flera hyresgäster.

Det blev det en riktigt lyckad turnéstart med härliga möten i Blekinge.