Julpyssel för stora och små

I bostadsområdet Vråen 3-4 i Värnamo hade de i helgen julpyssel för tionde året i rad. Bakom det välbesökta arrangemanget står en engagerad lokal hyresgästförening.

Bild på julänglar

Foto: Pia Bäck Johansson

Till pysselkvällen kom ett 40-tal hyresgäster, gamla som unga. De yngsta var 3 år och den äldsta 71 år. Alla kände sig delaktiga och delade med sig av tips och idéer till varandra. 

 I två timmar pysslades det och pysslet för de minsta barnen var träspill som föreningen hade köpt från en träfabrik i närheten. De större barnen fick hjälp med att göra änglar och tomtar. Kreativiteten var på topp och det blev många fina alster.

Det bjöds på glögg, saft, pepparkakor, gröt, skinkmacka och kalkonmacka.

Alla barn fick också ett bokpaket. Styrelsen hade köpt begagnade böcker som de slagit in som julklappar. År 2017 kommer föreningen att ha miljö som tema och med dessa paket ville de få igång en diskussion i ämnet.

 – Det är roligt att vår tradition med julpyssel är så uppskattad. Att det kommer så många varje år tycker vi är toppen, säger Pia Bäck Johansson, ordförande i den lokala hyresgästföreningen Vråen 3-4.

 

 

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.