Får tre månadshyror

När mannen i Blekinge flyttade ville den nya hyresvärden inte betala tillbaka den deposition som mannen betalat in när han flyttade till lägenheten. Efter hjälp från Hyresgästföreningen får nu mannen tillbaka tre månadshyror.

Husfasad. Fotograf: Alexandra Lind

Fotograf: Alexandra Lind

När mannen i Blekinge flyttade in i sin lägenhet, betalade han in en deposition till hyresvärden på tre månadshyror. När hyresgästen sedan flyttade från lägenheten flera år senare, ville hyresvärden inte alls kännas vid depositionen.

Under tiden som mannen hyrt lägenheten hade fastigheten sålts till en ny ägare. Den nya hyresvärden menade att depositionen hade betalats till den förre fastighetsägaren och att de inte hade någon tillgång till pengarna och därför ville de inte betala något.

Mannen kontaktade Hyresgästföreningen för att få hjälp med att få tillbaka sina pengar. Josefin Andersson, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, kontaktade hyresvärden om detta. Eftersom mannen hade utdrag som visade på att han verkligen hade betalat in depositionen, fanns det inga tvivel om att han hade betalat och inte fått pengarna tillbaka.

Efter att parterna diskuterat saken gick sedan hyresvärden med på att betala ut depositionen och mannen får nu tillbaka de tre månadshyrorna.

– Jag är nöjd med resultatet och hyresgästen blev så klart glad över att få tillbaka sina pengar, säger Josefin Andersson.