Han vill att fler ska hjälpas åt

– Lokalen behöver en renovering. Jag har redan fått okej från Finnvedsbostäder för detta. Men jag kan inte göra allt på egen hand, säger Tobias.

Bild på Tobias Sjöholm

Tobias Sjöholm vill att fler ska engagera sig.  Foto: Mia Karlsvärd 

Mitt inne i bostadsområdet Vråen i Värnamo hittar vi Tobias Sjöholm inne i Hyresgästföreningens lokal. En stor lokal som är i behov av viss uppfräschning.

Tobias har tidigare haft mer tid till att engagera sig för området. Men nu jobbar han heltid inom hemtjänsten. För några år sedan tog han initiativet till att starta Vråens hundförening.

– Vi hade gemensamma hundpromenader och samlade in pengar till övergivna hundar. Vi fick hjälp av kommunen att bygga en hundrastgård, berättar han.

Han pekar och berättar vad han tycker bör göras i lokalen. Städas, målas och röja upp.

– Vissa kvällar skulle vi kunna ha barndisco här, eller filmkvällar tillsammans, men vi behöver vara flera som hjälps åt för att orka, säger han.

Är det viktigt med en lokal?

– Ja oerhört viktigt. Lägenheterna räcker inte alltid till. Här har vi en mötesplats för oss som bor i området. Också en lokal som vi kan hyra när någon av oss fyller år eller om våra barn tar studenten till exempel, säger Tobias.

Tobias har redan fixat en soffa till lokalen.

– Tänk om vi tillsammans kunde blåsa nytt liv i den här lokalen. Det kunde då bli en trevlig träffpunkt där vi kan lära känna varandra. Både yngre, äldre och från olika kulturer, hoppas Tobias.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.