Ung student, utan bostad

Våra medarbetare får höra många berättelser. Under juristernas arbetsmarknadsmässa i Göteborg blev det många samtal och många berättelser - och det är bostadssituationen som står i fokus.

När Hyresgästföreningen är med på arbetsmarknadsmässa är tanken att vi fokuserar på rollen som arbetsgivare - och för studenterna finns vi på plats för att berätta om uppdra, utvecklingsmöjlihgeter och karriär. Men för vår del är det ofta vi får berättelser om boendet

Sara Alfredsson och Ludvig hansson var med på juristernas arbetsmarknadsmässa och fick höra mycket:

- En student kom fram till oss och berättade att hon kom in på utbildning i Halmstad. Hennes enda chans var att  tillbringa flera timmar varje dag på tåget, berättar Sara Alfredsson. Tåget blev hennes räddning.

Efter en lång kamp lyckades hon tillslut bli inneboende och få tillgång till ett rum för att kunna lägga fokus på studierna istället för fokus på bostad. Dock var inte målet att bli inneboende utan få en egen bostad.

Sara och Ludvig återberättar andraberättelser, som den om killen som efter tre års studier fortfarande inte har en egen lya. Han är inneboende hos en kompis med andrahandskontrakt!

Självklart är det inte en situation som gynnar vare sig studier, framtid eller människan. Under namnet "inmybackyard" kan du skriva på ett upprop för fler bostäder. Under några månader kommer unga och talangfulla musiker att följa oss på resan - så klicka in på inmybackyard.se!

Hyresgästföreningens Ludvig Hansson i samspråk med en av alla dagens besökare.