Solgården allt mer poppis

Fler och fler hittar till Hyresgästföreningens sommargård Solgården. Konferenser, bröllop, lillsemester, musik eller bara ett härligt bad är det som lockar.

När Solgårdens föreståndare Siv Fransson summerar det första året ser hon nöjd ut:

- Jag är absolut nöjd efter vårt första "hela" år. Nu börjar vi få bra rutiner, vi har renoverat efterhand, fått lokaler och stugor fina och vi har haft jättemycket besökare!

Just stugorna har varit mycket bokade under sommaren:
- Det är både glädjande och bekymmersamt, säger Siv. Det är inte kul att tvingas säga nej när det är helt fullbokat, men visst är det kul att våra medlemmar hittar hit och vill stanna några dagar eller fler, göra utflykter, sola, bada och njuta!

Totalt har det hittills under året blivit 834 gästnätter.
En del av framgången kan vara att medlemmar i Hyresgästföreningen har rejäla rabatter: 40 % på boendet.
- Absolut, håller Siv med. Det är mest medlemmar som bokar. Och det är medlemmar från hela landet som hittar till oss. Så ska det vara – vi är ju till för att ge våra medlemmar lite mer!

Något som också är välbesökt är den nya hemsidan www.solgårdenvidvänern.se. Över 6 000 besökare har man kunnat räkna in under säsongen!
- Många kommer till oss den vägen – de ser våra bilder och läser om tipsen till aktiviteter. Men vi har också konferenser och möten, föreningar ordnar läger och vi har haft flera bröllop. Vi har ju en fantastisk miljö, med stora möjligheter.

- Vi fortsätter att utveckla Solgården, slår Siv fast. Vi hoppas att ännu fler av våra medlemmar hittar oss för badbesök, möten eller avkopplande vistelser. Välkommen till oss!