Kultur, integration, bostad

Vid en av Vänersborgs kulturluncher valde man bostaden som utgångspunkt - behöver vi kultur i boendet, och vad betyder det. Och vilken betydelse har kulturen för integrationen?

Under kulturveckan i Vänersborg ville man ha med boendet. Bostaden är så central i våra liv, och ska naturligtvis ha plats även här. Det blev naturligtvis ett välbesökt möte i Kulturhuset Folkets Hus.

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder var inbjuden, och deltog i samtalet tillsammans med kommunalrådet Marie Dahlin och stadsarkitekten Pål Castell.

- När jag träffade Ison Glasgow här i Vänersborg i våras, berättade Marie Linder, frågade jag honom varför han bor kvar i sin förort kom svaret så självklart: "Varför skulle jag det? Jag känner mig hemma här och är stolt över mina hoods". Vi har allesammans rätt att vara stolta över där vi bor!

Samtalet gick till stor del kring hur vi formar samhället - och vilka som gör det. Mötesplatser för människor, är det något vi tänker på när vi bygger stadsdelar eller bygger om? Och hur mycket får människorna som bor där vara med och forma? 

Samtalet höll på i en timme, och var både spännande och givande. Se filmen!