Sommarläger på Solgården

I sommar blir det läger på Solgården - vår egen sommargård vid Gardesanna, strax utanför Vänersborg. Barn och ungdomar från regionen kommer att bjudas in till en härlig vecka med sol, bad, lekar och kompisar.

Hyresgästföreningen har ägt Solgården i ett par år. Verksamheten och byggnaderna har under tiden renoverats och anpassats.

Och nu är det dags för nästa steg: lägerverksamhet. Till sommaren kommer man att bjuda in barn från regionen.

- Vi vill att barn ska komma ut i en härlig miljö och få fina sommarminnen, säger regionchefen Maria Hjelm i en intervju med Hem & Hyra.

Den planerade lägerverksamheten kommer att rikta sig mot skolbarn i klass 4 - 6. Just nu arbetar Murat Solmaz intensivt med sitt uppdrag att bygga upp och säkra verksamheten.

- Jag jobbar med med att få till rutiner för lägret och kontakter med bostadsbolag. Allt med högsta fokus på trygghet och säkerhet. Samtidigt rekryterar vi fritidsledare.

Lägren kommer att sträcka sig över fem dagar, måndag till fredag. Varje vecka kommer 15 barn till Solgården och där möts de av sex ledare som tar hand om dem.

- De möts av action, nya erfarenheter, nya kompisar och nya insikter, ler Murat. Än så länge vet vi inte i detalj vad programmen blir. Det kommer våra nya fritidsledare och ungdomsledare att vara med och forma.

- Våra läger ska vara minnesvärda och utvecklande. Och innehålla sol, bad, gemenskap och kul tillsammans!

- Det här är ett sätt for Hyresgästföreningen att "göra mer för fler", konstaterar Maria Hjelm. Vi är en modern folkrörelse och vi använder Solgården för att ge hyresgästerna något värdefullt.

Murat Solmaz arbetar just nu med att få allting på plats till första lägerveckan.