Karlsborgsbostäder kräver höjda hyror

Höjda kostnader och fastighetsunderhåll är anledningarna till att Karlsborgsbostäder vill höja hyrorna med 3,5 procent från och med april månad. Hyresgästföreningen menar att det rådande ekonomiska läget talar för att förhandlingsresultatet behöver hamna på en betydligt lägre nivå.

Karlsborgsbostäder har kallat till förhandling om 2020 års hyror.  Bolaget kräver att få höja hyrorna med 3,5 procent och hänvisar till kostnadsökningar och underhållsbehov.

På Hyresgästföreningen förbereder man sig inför förhandlingen som man menar bör spegla att det råder gynnsamma tider för fastighetsägare.

– Vi ska naturligtvis granska förhandlingsunderlaget och först när det arbetet är färdigt kan vi ta ställning till bolagets krav. Men med fortsatt låga räntor och sjunkande inflation borde det finnas utrymme för bolaget att klara framtida underhåll utan allt för stora hyreshöjningar, säger Robert Gadaan, förhandlare på Hyresgästföreningen.

För en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter med en hyra på 4 950 kronor skulle Karlsborgsbostäder krav innebära en höjning med 173 kronor.

 

Förhandlingarna börjar den 4 februari och omfattar 451 lägenheter.