Karin kommer på besök

I veckan som gick kom Karin Engdahl på besök till Hyresgästföreningens kontor i Vänersborg. Karin är regionråd för (s) från Uddevalla och pratade bostadspolitik med regionordförande Lennart Derehag och regionchef Maria Hjelm.

- Vi pratade såklart om varför det måste kosta så mycket att bygga nya lägenheter och hur man ska lösa den knuten med politiskt engagemang, berättar Lennart Derehag.

- Vi var överens om att marknadshyror inte är lösningen. Det finns inget som visar på att det skulle fungera – det innebär bara stora risker för hyresgästerna.
Maria Hjelm berättar att man också kom in på genusperspektivet:
- Karin var intresserad av hur vi ställer oss när det gäller utsatta kvinnor och deras boende, berättar Maria. Det finns ju koncept som "Huskurage" som är en folkrörelse mot våld i nära relationer. Vi kunde berätta för henne att vi är positiva till engagemang.

Under någon timme fick de tillfälle att byta kunskaper och fråga sig fram hos varandra.

- Karin var påläst och hade bra frågor, konstaterar Maria Hjelm. Hon förstår att bostadspolitik är mer att bygga samhälle än att bara bygga hus, och tycker precis som vi att bostadsfrågan är en av de viktigaste i valet om ett drygt halvår.

Lennart, Karin och Maria - alla verkar nöjda efter samtalet.

Möten med regionråd är en del i vårt arbete med att bevaka politiska beslut och föra samtal med politiker. Vi vill såklart påverka de beslut som fattas. Det vi kan bidra med är en gedigen kunskap om hyresrätten och boende i allmänhet.

Vi pratar också med lokala politiker i var och en av kommunerna i vårt område, och är med när rikspolitikerna kommer hit. Du kan läsa mer om våra bostadspolitiska samtal i länkarna till den här artikeln.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.