120 underskrifter!

Vid Ljungskiledagen i helgen var Hyresgästföreningen såklart med. Två lokala föreningar delade på jobbet, Lyckorna och Ljungskile. – Ett kanonjobb, konstaterar Joakim Säker från Hyresgästföreningen.

- Våra lokala föreningar gjorde ett kanonjobb, pratade med alla besökarna, förklarade valfrågor och bad om underskrifter på vykorten "Ta parti för människan". De hade ordnat ett gratislotteri som fick många att stanna till en liten stund. Bra grej som öppnar för en pratstund!

Ljungskiledagen är lite av en folkfest, och årets upplaga var inget undantag. Eftersom det är ett valår var både Hyresgästföreningen och politiska partier representerade och det blev mycket politiskt prat.
- Vi hoppas att många av besökarna funderar en gång till på vilken politiker de ska lägga sin röst på, säger Joakim Säker. Vi förklarar var vi står, och vi pratar med politikerna om var de står i frågorna som har med bostaden att göra.

Joakim själv hade på sin lott att prata med politikerna där de fanns, och det var nyttigt:
- Ja, jag tycker det! Hur ställer sig våra styrande politiker till att låta hyresgästerna vara med och tycka till när husen de bor i ska renoveras, till exempel. Och hur resonerar de när det gäller att få ner byggkostnaderna? Förstår de själva hur viktig bostadsfrågan är?
- Jag har själv både fått klart för mig vilka jag inte ska rösta på och vilka jag kan tänka mig att rösta på!
Sammanlagt fick man ett 120-tal underskrifter, och tillsammans med alla som diskuterade, lyssnade och frågade är det mångdubbelt fler som fått med sig några "korn", tror Joakim:
- Jag tror att både politiker, åhörare och besökare tar med sig tankar och intryck hem. All heder åt våra lokala föreningar – bra jobbat! 

Joakim Säker, som också fick ett antal underskrifter av politikerna!

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.