Vinnare av en månadshyra

Christina Björn är medlemmen som vann en månadshyra tack vare sin fyndiga motivering i Hyresgästföreningen Region Mitts tävling som avslutades i januari. Här är bidraget:

"Som student är det inte alltid lätt att leva så fett, men ett bra sätt att få hjälp att få rätt om det är något konstigt i lägenheten du sett som gått snett, kanske fått ett vägglusbett, är att du blir medlem i Hyresgästföreningen på Internet! Om jag vinner kan jag unna mig god mat som håller mig mätt och på så sätt som student hålla plånboken tätt och lyxa till det lätt som en plätt!"

Vi mötte Christina en solig dag i februari och sken gjorde även Christina, trots lite sömn.
– Jag kom hem i natt klockan 03, från Åre. Resan dit hade jag vunnit, förklarar hon med ett skratt. Jag älskar att tävla!
Christina berättar hur hon deltagit i en fototävling för ett kaffemärke och gjort solglasögon av lock till burkar samt målat vitt med salva runt ögon och brunt i ansiktet för att åstadkomma "glasögonbränna". Och det lönade sig, liksom motiveringen hos Hyresgästföreningen.
Hur tänkte du med motiveringen?
– Först handlade det om rimmet. Vad rimmar på det ordet, och sedan vad rimmar på nästa ord och så vidare. Och så försökte jag få det humoristiskt!
Christina som ursprungligen är från Västerås studerar nu i Örebro och har varit medlem några år. Hon är 26 år och med vid intervjun är också pojkvännen som leder oss rätt i korridorerna vid Örebro universitet. Det kryllar av studenter men till slut lyckas vi hitta ett tomt klassrum. Där blir det fotografering och samtal på tema rim, mat och studier.
– Jag studerar till jurist. Målet är ytterst oklart, men jag vill gärna jobba med upphovsrätt.
Först ska hon och pojkvännen studera i Österrike. Så de extra pengarna motsvarande hyran kommer väl till pass och som det framgår av motiveringen finns det mer som lockar. Mat exempelvis...
Vad tycker du bäst om att äta?
– Tapas!

Alla vinnare i tävlingen

Vinnare månadshyra:
Christina Björn, Örebro

Vinnare biobiljetter:
Peter Karlsson, Eskilstuna
Lis Bodin, Katrineholm
RoseMarie Munther, Mora
Margit Larsson, Torshälla
Linda Bengtsson, Säffle
Angelica Koponen, Eskilstuna
Ann Ryden, Avesta
Phaunette Stansert, Björkvik
Beatrice Tuneld, ASkersund
Pyret Backman, Björkvik