Öppna Upp

I helgen var det premiär för Hyresgästföreningens nya mötesplats Öppna Upp. En mötesplats för lokalt aktiva i region Mitt (Örebro, Dalarna, Värmland och Södermanlands län).Temat för de två dagarna var personlig utveckling, vårt framtidsprogram och vår gemensamma värdegrund. Ett 60 tal aktiva medlemmar var anmälda och dessa fick bl.a. lyssna till intressanta föreläsare så som Navid Modiri och Charlotta Rydholm.

- Det är mitt första år i styrelsen så för mig är det här väldigt nytt. Dom här dagarna har varit både kul, intressanta och väldigt lärorika. Cim Johansson, Borlänge.

Pernilla Forsberg, utbildningsstrateg på Hyresgästföreningen region Mitt, berättar att ambitionen med Öppna Upp är att skapa ett årligt återkommande evenemang för lokalt aktiva.
- Att samlas under två dagar och få utbyta erfarenheter med andra, mötas under kreativa och roliga förhållanden och lära nytt kan vara en viktig energiboost för den lokala organisationen. Vi hoppas att Öppna upp får växa och utvecklas under många år framöver, berättar Pernilla.

Två andra deltagare var Marcus Artin och Dilda Sleman som båda kommer från Örebro uttalar sig om dagarna:

- Fantastiskt! Jag har under de här dagarna fått saker bekräftade som jag tidigare gått och tänkt på, berättar Marcus.
– Jag lärde mig att våga. Har hört saker som jag vetat om men inte vågat prata om,
fyller Dilda i.

För den som har vägarna förbi Hyresgästföreningens kontor i Örebro står nu deltagarnas kreativa utställningsvägg i skyltfönstret att beskåda.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.