Nystartad kvinnogrupp i Brickebacken

Eldsjälar, som vill vara med och göra skillnad i vårt samhälle!Med stolthet och glädje kan vi nu meddela att Hyresgästföreningen i Brickebacken har startat den nya arbetsgruppen ”Kvinnogrupp” som består av fem kvinnor med invandrarbakgrund.
Muraaya Mahamed, Faduma Ali Mohamed, Ayan Kahin, Hawa Mohamed och Yassin Gibril Farah är alla medlemmar i Hyresgästföreningen. Efter några planeringsträffar anordnades en basutbildning om vad det innebär att vara engagerad inom Hyresgästföreningen och hur man som aktiv kan arbeta i denna ansvarsfulla verksamhet. 
 
Enligt vår överenskommelse ska de jobba aktivt med boinflytande- och miljöfrågor. Deras mål är att nå ut till fler kvinnor med utländsk bakgrund för att bl.a. befrämja en integration in de i det svenska samhället. De vill även jobba aktivt med barn- och ungdomsfrågor.
 
”Tillsammans kommer vi att kämpa för ett vackrare, trevligare och bättre Brickebacken i förhoppningsvis många år framöver” - säger Muraaya Mahamed, arbetsgruppens sammankallande.

Vi hälsar våra nya aktiva medlemmar från Brickebacken varmt välkomna och önskar de ett gott och glädjefyllt arbete!

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.