Kampanjen "Sluta ta" går vidare

Kampanjarbetet pågår i Eskilstuna och Borlänge. Det handlar om de stora vinstuttagen som påverkar hyresgästerna. Fler kommuner har samma utmaning i vår region.

I Eskilstuna fortsätter arbetet mot kommunens uttag av vinster ur Kfast med oförminskad styrka.

– Målet är att Eskilstuna kommun ska sluta plocka ut pengarna, allra senast till 2023, berättar Patrik Wunderlich, hyresförhandlare (till höger i bild). Kommunen tar nu årligen ut 22 miljoner från Kfast.

 

Vi mötte förhandlare, verksamhetsutvecklare och assistenter i Eskilstuna. Alla är engagerade i ”Sluta ta-kampanjen”, ihop med lokalt aktiva medlemmar.

–Dels har vi skickat brev till alla, även icke-medlemmar som bor hos Kfast. Dels har det varit ganska mycket i pressen och SVT Östnytt samt debattartiklar, fortsätter Daniel Tillgren, också förhandlare.

De har också stått på torget vid flera tillfällen och samlat in namn. På bilden syns även Fridha Eriksson och Firat Nemrud. De arbetar som verksamhetsutvecklare.

 

I Borlänge pågår också en satsning mot kommunens uttag ur det kommunala bostadsföretaget. Här har man kommit längre och en namninsamling ska lämnas in till kommunfullmäktige under våren. Även här är det problem med att företaget blir av med ekonomiska medel till kommunen.

Vinstuttagen är en fråga som får stor betydelse för hyresförhandlingarna. Vill du veta mer om hur hyresförhandlingarna går till går det att läsa mer här via vår hemsida. Pressnyheter hittar du här.

Region Mitt har snart temakvällar där de ska jobba med hur Hyresgästföreningen syns i media. Det blir en skrivarverkstad för alla aktiva medlemmar i Borlänge för att lära sig hur du skriver insändare. Den går även i Örebro under februari månad. Se kalendern nedan.

Borlänge: 19 februari

Örebro: 26 februari

Vill du också göra skillnad?

Som förtroendevald kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.