Hiphop-bussen gjorde tre turnéstopp i region Mitt

Just nu pågår turnén med Hiphop-bussen i Sverige, som är ett samarbete med ABF, Folkets Hus och Parker och Hyresgästföreningen. Tillsammans med skivbolaget Redline Recordings, skapar man värdefulla möten med ungdomar runtom i Sverige. Premiären ägde rum på Järntorget i Eskilstuna lördagen den 10 augusti.


Med sin mobila studio i bussen och workshoppar får ungdomar få testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphop-bussen.

I region Mitt har den röda bussen nu gjort tre stopp, i Eskilstuna, Örebro och Borlänge.

Jenny Nordin, verksamhetsutvecklare Borlänge tyckte det var extra roligt att så många tjejer som deltog i workshopen i bussen. En graffitimålare var på plats, så dem som ville fick prova att måla med hjälp och instruktioner. Till de mindre barnen fanns gatukritor som de kunde rita på asfalten med.

Rodrigo Bernal, verksamhetsutvecklare för hiphop på ABF och turnéledare på Hiphopbussen, var så entusiastisk i telefon efter dessa tre turnéstopp. På premiären var vädret kanske inte med dem riktigt men han är ändå väldigt nöjd. Han menar att de som kom dit fick verkligen med sig något hem, genom workshopen och konserterna. Bussen erbjuder även 1 timmes öppen scen, där ungdomar bjudit på allt från dans, sång och poesi m.m.

Rodrigo berättar att han får sån mersmak efter varje kväll, mötena de gör med folket på plats är allt. Även artisterna själva har uttryckt att de får så mycket energi tillbaka av ungdomarna. I varje stad de besöker skapar man ett beat, en låt, som man kommer kunna lyssna på framöver, så håll utkik.

Ikväll, 14 augusti besöker de Gävle.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.