Daniel Björkman från ÖSK, trivs i sin hyresrätt

Daniel Björkman gör sin första säsong i ÖSK Fotboll. Närmast kommer han från BK Forward. En solig vinterdag möts vi på Behrn Arena. Det blir ett samtal om såväl fotboll som bostadsbrist, hyror och de bästa råden till unga som vill bli professionella fotbollsspelare. Här hittar du också en länk till årets rabatterade ÖSK-matcher.

Berätta lite om dig själv och din fotbollsbakgrund.
- Jag kommer från Falun. För fyra år sedan flyttade jag hit till Örebro med min dåvarande flickvän. Jag studerade och vi bodde på 33 kvadratmeter. Där bodde vi i något år. Sedan flyttade jag till en etta på 40 kvadratmeter. Jag har spelat i BK Forward fram till i januari.

Hur är det att ha tagit steget över till ÖSK?
- Det känns jättebra!

Hur upplevde du möjligheten att få tag i en lägenhet i Örebro, när du kom hit?
- I början tyckte jag att det var jättesvårt. Då var ju exempelvis Ladugårdsängen bara en äng (idag är det till stora delar bebyggt, reds anmärkning). Efter ett tag ville vi ha något större, det var svårt.
- Jag fick sedan som tur var tag i en lägenhet via kontakter. I början när vi kom till Örebro var det klurigt. Och före dess bodde jag hemma, säger Daniel.

Vad ger trivsel i ditt hem?
- Det viktigaste är köket! Det ska vara fräscht och ljust. Annars ser ju alla rum ungefär lika ut. Jag hade flyt, lägenheten är från 1960-talet och efter bara en månad fick jag köket renoverat.
- Hyran är också viktig. Jag har pluggat i två år och hade inte jobbat före, jag har inte jättemycket att röra mig med, säger Daniel som har läst ekonomi vid Örebro universitet.

När började du med fotboll?
- Pappa var alltid tränare när jag växte upp och jag var med honom. Kanske var jag fyra år? Sedan spelade jag i ett lag från det att jag var sex år gammal.

Vissa fotbollsspelare flyttar ofta. Hur påverkar det boendet?
- Det är individuellt. Jag vill ha det personligt, men känner flera som har bott på samma ställe i två år och mest bryr sig om att det finns en soffa, TV och tevespel, säger Daniel som tycker att det är viktigt att känna sig nöjd med sitt boende. Det kan gå att få tag i en lägenhet via fotbollsklubben där man spelar, eller så får man fixa något eget.

Vad tycker du om Örebro?
- Det är en superstad! Jättefint. Lagom stort. Det finns mycket att se och mycket att göra.

Hyresgästföreningen arrangerar Nattfotboll. Har du tips till unga som vill bli professionella fotbollsspelare?
- Om det är kul så är man beredd att lägga ner det lilla extra som gör så att man med tiden skiljer sig från mängden.

Det är bostadsbrist, har du funderat något kring behovet av att det byggs även hyresrätter? 
- Ja, jag skulle inte ha möjlighet att köpa en bostad. Jag har ju knappast hunnit jobba.

Nyhet: Hyresgästföreningen Region Mitt ett samarbete om tio rabatterade ÖSK-matcher, läs mer här Medlemsrabatt hos ÖSK 

Fakta Daniel Björkman
Född: 1993
Längd: 184
Position: Försvarare
Klubbar: Samuelsdals IF, Falu BK, IK Brage, BK Forward, ÖSK.

Fotograf: Jessica Collin
Skribent: Emma Ring Eriksson