Bostadspolitiska möten i Ljusnarsberg

Hyresgästföreningen har ca 220 medlemmar i Ljusnarsberg och de flesta medlemmarna tycker att nya hyresrättsbyggnation bör prioriteras tillika skolan, vård, äldreomsorg, miljö. I fjol godkändes översiktsplanen och utvecklingen av nya hyresrätter.

Översiktsplanen tar hänsyn till olika aspekter av samhällsutveckling inklusive bostäder, miljö, skolan, vård, äldreomsorg och ekonomi.

Föreningsstyrelsen i Ljusnabergs hyresgästförening bjuder nu in politiker till bostadspolitiska möten för att diskutera de prioriteringar och förbättringar som krävs inom ramen för översiktsplanen. Man uppmuntrar även partierna man möter att prioritera bostadsfrågorna i kommunen inför valet.

Båda Socialdemokraterna och Vänsterpartiet förklarade sina åsikter om nödvändigheten att utveckla nya hyresrätter och renoveringar av befintliga hyresrätter. Båda partierna visade intresse i frågorna om allmännyttan. Trevliga möten och fler blir det framåt med andra partier.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.