Engagemang och utsikt på årsmötet i Karlstad

  • Grums
  • Hammarö
  • Karlstad
  • Kil

I Karlstad kunde den avgående och nya styrelsen välkomna 100 deltagare till sitt årsmöte som hölls på Karlstad CCC. Ett lyckat möte där både engagemang och viktiga budskap fördes fram.

Valéria Varga, avgående ordförande i Karlstad, hur gick ert årsmöte?
Årsmötet gick jättebra! Vi hade 100 deltagare, vilket vi inte haft på länge och deltagarna ställde frågor och var engagerade när vi pratade om viktiga frågor som värdeöverföring och boinflytande.
Ni valde att vara på en lite annorlunda plats i år, hur tänkte ni när ni bestämde er för CCC (Karlstad Congress Culture Center)?
Vi ville ha en plats som var enkel att ta sig till, där vi kunde få en tillräckligt stor lokal och där det fanns en trevlig atmosfär. Det tycker jag vi hittade, när mötet inleddes hade vi en fantastisk utsikt över Klarälven, stenbron och solnedgången.
Tror du att det kom andra personer till årsmötet nu än andra år?
Jag tror det kom en hel del nya personer. Förra veckan hade vi ett möte för hyresgäster inom KBAB om värdeöverföringen, där deltog över 100 personer och vi bjöd in till årsmötet även där.
--------------------------------------------
Årsmötet antog ett uttalande ”Vart är det politiska modet när det behövs som mest?” (du hittar uttalandet i länken till höger). Årsmötet gav också ett uppdrag till styrelsen om att se över möjligheterna att bilda kommunföreningar av Kil, Hammarö och Grums. Deltagarna på mötet fick information om KBAB-gruppens arbete med värdeöverföringen och många skickade vykort till Per Samuel Nisser, kommunstyrelsen ordförande, om värdeöverföringen.
Karlstadsföreningens nya styrelse:
Elisabeth Qvarnström, ordförande. Ann-Christine Sjöholm, Ata Zurmati, Ina Jacobsen, Hercules Payton Jr, Eva Nilsson och Johan Grotmaak. Ersättare är Annie Blomkvist och Märith Brännman.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.