Tumba får 127 efterlängtade hyresrätter

Byggtakten i Stockholm är uppe på nya rekordnivåer, den högsta sedan början på 90-talet. Ett av många projekt som nu drar igång är bygget av 127 nya hyresrätter i Tumba. Lägenheterna ska vara av mindre storlek, 35-55 kvm, och vända sig främst till unga vuxna.

Bakom bygget ligger företagen NREP och SHH Bostad, som sägs specialisera sig på att skapa ”smarta och hållbara hem till attraktiva priser i orter med bostadsbrist.”

”Behovet av små välplanerade hyresrätter är stort och det är med stor glädje vi snart kan leverera ytterligare 127 nya hem till marknaden. Dessa lägenheter har efterfrågats länge och vi är glada över möjligheten att få göra verklighet av byggplanerna tillsammans med NREP”, säger SHH Bostads vd Misha Moeremans d’Emaus till SHH bostads hemsida.

Inflyttningen beräknas kunna ske under 2018.

Läs mer om projektet på SHH Bostads hemsida.

Hyresgästföreningens påverkansarbete är en viktig del i att det nu börja byggas nya hyresrätter på flera håll i länet, vilket är positivt. Men det behöver fortfarande byggas många fler hyresrätter med rimliga hyror för att möta upp behoven.

Hjälp till att påverka, klicka här för att se vad du kan göra!

Bostadsbyggandet ökar i flera av länets kommuner (Bilden föreställer ett annat bygge)