Hyresgäst i Arboga får bo kvar

Lena Westerberg i Arboga hotades med uppsägning. Nu har hon fått rätt i Svea hovrätt och får bo kvar i sin lägenhet. "Jag är tacksamma för den hjälp och stöttning jag har fått av Hyresgästföreningen", säger hon.

Hyresvärden, som flera gånger tidigare har försökt säga upp hennes 21-åriga hyresavtal, anklagade Lena Westerberg för trakasserier och uppvigling. Däremot har han aldrig konkret kunnat tala om vad han avsett med sina påståenden. Lena Westerberg själv upplever det som antaganden.

"En seriös hyresvärd beter sig inte på det viset"

- Jag är väldigt glad över beslutet eftersom det visar att en hyresgästs rätt till sitt hem är stark och inte ska behöva ge vika när hyresgästen vänder sig till Hyresnämnden och andra myndigheter för att ta tillvara sina rättigheter. Hyresvärden å sin sida agerar högst oprofessionellt genom de flertal uppsägningar som skett med olika bagatellartade händelser som grund. En seriös hyresvärd beter sig inte på det viset mot sina hyresgäster, säger Anna Hallberg, jurist hos Hyresgästföreningen.

"Vi är tacksamma för den hjälp vi fått"

Lena Westerberg är själv mycket glad över Hovrättens beslut.
- Hyresvärden tycks tro att han har immunitet mot rättvisan, men den ska gälla honom likväl som mig och min sambo. Vi kommer att bo kvar och vill fortsätta leva ett lugnt och bra liv och slippa bli anklagade för saker som vi inte har gjort. Vi är tacksamma för den hjälp och stöttning som vi har fått av Hyresgästföreningens jurist Anna Hallberg, som har varit enastående, säger  Lena Westerberg.