Föryngring i Aros-Gävles styrelse

Två nya ledamöter har valts in i region Aros-Gävles styrelse. En av dem är Elin Loberg från Uppsala-Knivsta kommunförening.

Hallå där Elin, hur känns det att ha blivit invald i styrelsen?
-Det känns jätteroligt och jag har fått många positiva reaktioner. Jag hoppas kunna påverka och föra in lite nya perspektiv. Dessutom är jag just nu med i Hyresgästföreningens nationella ledarprogram och har ett stort nätverk där som jag kommer ha nytta av.

Hur började ditt engagemang i Hyresgästföreningen?
- Det är en rätt rolig historia. Jag flyttade till studentlägenhet 2009 och gick på ett möte med den lokala Hyresgästföreningen. Vi var bara två deltagare på mötet, förutom styrelsen. Jag erbjöd mig att hjälpa till och när jag vid ett senare tillfälle skulle justera protokollet hade jag plötsligt blivit invald i styrelsen.  Efter det var jag engagerad i HUS, Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder, i flera år innan jag gick över till Hyresgästföreningen.

Har du flera uppdrag, förutom regionstyrelsen?
- Jag är sekreterare i Uppsala-Knivstas kommunförening, är med i Hyresgästföreningens nationella ledarprogram och har precis startat en arbetsgrupp i mitt bostadsområde i Uppsala.

Aros-Gävles regionstyrelse

Ny är även Peter Svensson, Västerås. Övriga är: Torbjörn Rönnkvist, ordförande, Carl-Gunnar Samuelsson, Tomas Östling, Jens Nilsson, Bo Andersson, Hans Eklund, Rolf Meiding, Suzanne Jansson, Torbjörn Rönnqvist, Ulla-Maja Moilanen, Ingrid Pineiro, Stefan Åhman och Mattias Persson.

Vill du engagera dig?

Vill du göra skillnad där du bor eller engagera dig som förtroendevald? Läs mer här.