Gör din röst hörd!

I mars har våra kommunföreningar årsmöten. Ett bra tillfälle att göra sin röst hörd och träffa andra medlemmar, säger Martin Hansson, medlem och förtroendevald i Uppsala-Knivstaföreningen.

Varför tycker du att man ska gå på sin kommunförenings årsmöte?
- För att det är roligt! Det är ett bra tillfälle att få information om föreningens verksamhet lokalt och så får du träffa andra medlemmar. Som medlem har du också rösträtt i de frågor som tas upp. Passa på att göra din röst hörd och var med och påverka vilka som ska sitta på olika poster, till exempel i föreningsstyrelsen.

Kommer du ihåg ditt första årsmöte?
- Ja, mitt första årsmöte var 2012 när jag var förtroendevald i Hyresgästföreningens studentbostäder, HUS. Jag kommer ihåg att jag blev överraskad över hur mycket folk det var som deltog. Över 100 personer tror jag.

Varför kan det vara bra att träffa andra medlemmar?
-  Förutom att det är trevligt, så är det bra att utbyta erfarenheter. Du kanske upptäcker att hyresgäster i ett område nära dig har samma problem som du med till exempel tvättstugan eller något annat. Kanske har de till och med hittat en lösning som går att använda på fler ställen.

Måste man vara aktiv på mötet?
- Nej, det är inget du behöver oroa dig för. Du kan vara så aktiv som du vill eller bara sitta med och lyssna. Dessutom kommer du få alla mötesrutiner förklarade för dig, till exempel hur man röstar.