Hemresa för ökat engagemang

Hyresgästföreningen arbetar för allas rätt till ett bra hem till rimlig kostnad. Vi gillar hyresrätten och våra medlemmar, men med vår erfarenhet är vi en respekterad part i den sammantagna bostadsdebatten. Ju fler vi är desto starkare blir vi. Kom och besök oss under vår höstturné Hemresan så får du veta mer!

Hyresgästföreningen Region Norrlands höstturné, Hemresan har som syfte att öka engagemanget och inspirera medlemmarna, samtidigt som man vill möta beslutsfattare för att samtala om bostadssituationen på de besökta orterna.

Turnén har som fått namnet just för att det ju är det vi på Hyresgästföreningen arbetar med, varje dag, året runt – att alla ska ha rätt till ett bra hem till rimlig kostnad.

Hyresgästföreningen i Överkalix

Vi gör resan med en husbil och premiärturen gick till Överkalix, som hör till Hyresgästföreningen östra Norrbotten. Turnén går sedan redan i morgon vidare till Övertorneå för att efterföljas av Haparanda och Kalix.

I södra Västerbotten besöker vi Åsele och Lycksele och hela turnén av slutas med tre av orterna som hör till Hyresgästföreningen Storsjöbygden; Mörsil, Åre och Järpen.

Målet med turnén är att öka engagemanget, inspirera medlemmarna till att exempelvis skapa trivselaktiviteter, öka tryggheten eller på andra sätt åstadkomma förbättringar i bostadsområdena.

Förutom medlemmar har vi också bjudit politiker och andra aktörer inom bostadsmarknaden för att såväl vi och våra medlemmar ska få samtala med dem om bostadssituationen på orten.

Det är Regionstyrelsen som initierat projektet och förutom våra förtroendevalda finns en del tjänstemän med under turnén:

Lars och Magnus träffar medlemmar "Vi hoppas verkligen att många kommer för att träffa oss så vi får möjlighet att berätta hur och varför det är bra att engagera sig och vara med och påverka sitt boende och bostadsområde", säger Lars Baudin.

Han kunde inte vara annat än nöjd efter första dagens aktivitet för i Överkalix slöt ett flertal medlemmar upp och bidrog med såväl synpunkter som idéer kring bostadsfrågorna på orten.

Alla ni som har möjlighet att träffa oss under turnén, passa på och berätta vad som är på gång just i din kommun och på vilket sätt du skulle vilja engagera dig för att förbättra ditt boende!

Så här ser resrutten ut:

Överkalix den 5/9. Vid ICA 13 -18, Övertorneå den 6/9. Vid Konsum 13 -18

Haparanda den 7/9. Torget 13-18, Kalix den 8/9. Vid Galleria Kalix 13-18

Lycksele den 13-14/9. Torget 11-16, Åsele den 15/9. Vid ICA 11 - 16

Åre 20/9 – Åre torg 11-15, Järpen21/9 – Utanför Ica Supermarket 11-15

Mörsil 22/9 – Utanför Ica Mörsil 11-15